FireGuard, voor als het brandveilig! moet zijn.

FireGuard adviseert, levert en certificeert brandwerende coatings voor staal en beton. Dit geldt ook voor brandvertragende coatings voor hout.

FireGuard is dé specialist als het over brandwerende en brandvertragende coatingsystemen gaat. Volgens de eenvoudigste en juiste applicatiemethode brandwerende coating systemen aanbrengen op staalconstucties, op betoncontructies en het brandvertragend behandelen van hout en houtachtige ondergronden. Elke ondergrond vereist een goed advies om aan de brandveiligheidseis te kunnen voldoen.

De brandwerende of brandvertragende coating kan goed zijn werk pas goed doen als het ook op de juiste wijze is aangebracht.

Staal wordt steeds meer en meer toegepast als bouwproduct, mede doordat het licht en sterk is en bovendien hergebruikt kan worden. Echter verliest het snel zijn sterkte bij brand. Om te voorkomen dat staal zijn sterkte in een brandsituatie verliest zijn er brandwerende coatings voor staal welke het vroegtijdig bezwijken voorkomt.

Ook houdt FireGuard zich veel bezig met advies voor de brandveiligheid van beton. Omdat er in beton stalen bevinden kan het in sommige gevallen ook bezwijken in een brandsituatie. FireGuard heeft ook hiervoor producten beschikbaar om dat te voorkomen.

Daarnaast komt het ook voor dat er advies gewenst is over de brandvertraging van hout. Inderdaad brandvertraging is iets anders dan brandwerendheid. Het zorgt ervoor dat het hout minder snel gaat branden en het ook langer duurt voordat het opgebrand is.