Uitermate bescherming tegen brand in jouw huis met een brandvertragende coating

Een brandvertragende coating is een geweldige aanvulling op keukens en ruimtes die worden blootgesteld aan hitte en andere brand verwekkende elementen. Het primaire doel is om te voorkomen dat vlammen en vuur zich over een bepaald oppervlak verspreiden. Het beschermen van een oppervlak met een vlamvertragende coating zorgt voor meer veiligheid bij brand. Brandvertragende coatings worden meestal gebruikt in grootschalige industriële ruimtes of openbare gebouwen, maar kunnen ook worden gebruikt bij kleinere doe-het-zelfprojecten.

Als je een risicobeoordeling hebt uitgevoerd, heb je waarschijnlijk vastgesteld welke gebieden de grootste risico’s oplopen. Om er voor te zorgen dat jouw gebouw veilig is, moet je een risicobeoordeling volgen met veiligheidsmaatregelen zoals gebruik te maken van een brandvertragende coating om de risico’s van branduitbreiding te minimaliseren. Vlamvertragende verven bieden een hoog niveau van brandbescherming en kunnen op alle soorten oppervlakken worden gebruikt. Een veel voorkomende plaats waar je een brandvertragende coating kunt gebruiken is op houten keukentafels. Op onze website www.lifeguard.nl zul je een uitgebreid assortiment vinden van brandvertragende coating die je kunt gebruiken op materialen zoals hout, staal en beton.

De verschillende categorieën voor brandvertragende coating

Voor brandvertragende coating zijn er twee hoofdcategorieën die voldoen aan de strengste veiligheidseisen volgens de Britse bouwvoorschriften. Klasse 1 is een coating die zowel de ontsteking als de verspreiding van brand vertraagt. Uit brandtesten is gebleken dat dit product het best kan worden gebruikt, voornamelijk voor privé woningen en andere woongebouwen. Klasse 0 is een beschermende coating die uitzet bij hitte van brand. De laag geeft het hout isolatie en bescherming tegen de hitte en ook tegen zuurstof, waardoor het niet kan ontsteken en houdt daarmee de verspreiding van het vuur tegen. Deze laag wordt ook wel een opschuivende verfcoating genoemd.

Brandvertragende coating als finish

Brandvertragende coatings zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Je kunt bij ons terecht om een brandvertragende coating te vinden met een heldere afwerking. Deze coating produceert een laag die lijkt op een vernislaag. Op onze website vindt je daarnaast ook brandvertragende coatings die speciaal zijn bedoeld voor materialen met een lichte of donkere oppervlakte. Brandvertragende afwerkingen zijn niet ontworpen om niet giftig en oplosmiddel-vrij te zijn. Dit is uitermate belangrijk voor oppervlakken die aan hoge temperaturen kunnen worden blootgesteld. Als professionele leverancier van brandvertragende producten streven wij ernaar om producten te leveren die doen wat ze beloven. Dit, in combinatie met onze deskundige blik, betekent dat je er zeker van kunt zijn dat iedere brandvertragende coating die je via ons besteld zeker zijn werk zal doen.