De werkende kracht achter brandvertragende verf

Brand kan zich in enkele seconden volledig verspreiden in jouw huis en om deze verspreiding te voorkomen is brandvertragende verf de oplossing. Als jij gebruikt hebt gemaakt van brandvertragende verf zul je in geval van brand een stuk rustiger kunnen blijven. Brandvertragende verf is namelijk bedoeld om gezinnen, werknemers of wat dan ook binnen een gebouw of industrieterrein is extra veiligheid te bieden. Ze werken om er voor te zorgen dat jouw bezittingen veilig zijn en dat de apparatuur minimale schade zal oplopen. Brandvertragende verf beschermt niet alleen jouw huis en bezittingen, maar geeft jouw ook een overschot aan tijd tussen het begin van een brand en het ontsnappen. Wat inhoudt dat de brand op efficiënte wijze wordt tegengehouden totdat de hulpdiensten arriveren. Om jouw huis of gebouw van deze veiligheid te voorzien, zal dit artikel je kort introduceren over de juiste manier om brandvertragende verf te gebruiken.

Om een natuurlijk vuur te laten ontstaan, moeten er drie elementen aanwezig zijn: zuurstof, warmte en brandstof. Deze drie elementen vormen een dodelijke “vuurdriehoek” dei als een verraderlijk team werkt om zoveel mogelijk schade toe te brengen. Door simpelweg een van deze noodzakelijke componeren weg te nemen, wordt vernietiging sterk verminderd. Wanneer brandvertragende verf op een oppervlak wordt aangebracht, beschermt de laag het “brandstof”-aspect van de branddriehoek. Bij contact met brandvertragende verf zorgt de hitte an de vlammen er voor dat de verf een brand bevochtigend gas afgeeft, dat op zijn beurt verhindert dat het vuur zich volledig kan ontwikkelen.

Hoe gebruik je brandvertragende verf

Brandvertragende verf is op onze website te bestellen. Het product is verkrijgbaar in verschillende toepassingen en variaties. Ten eerste moet je bepalen of een verf, lak of spray geschikt is voor jouw bezittingen. Hoewel verf goed werkt voor houten meubels en muren, kunnen stoffen zoals wandtapijten en vlaggen meer baat hebben bij het aanbrengen van een spray. Brandcodes en voorschriften kunnen variëren afhankelijk van de locatie en aanvullend onderzoek kan nodig zijn om een nauwkeurige bepaling te doen. Bij FireGuard bieden we consultaties aan om jouw te helpen bij het vinden van het juiste product voor jou huis, industrie gebouw of ruimte.

Waar kun je brandvertragende verf op gebruiken

De technologie achter brandvertragende verven werkt op een verscheidenheid aan huis- en zakelijke objecten en werkt op een aantal manieren om uw eigendommen te beschermen tegen brand. Deze verf kan worden aangebracht op structurele dragers zoals hout, gipsplaat, multiplex, decoratieve gevelbeplating en verschillende metalen die zich bevinden op voorwerpen zoals meubels en deuren die dagelijks worden gebruikt. De brandbaarheid van de stoffen die in jouw huis worden gebruikt wordt vaak over het hoofd gezien bij het brandveilig maken van een huis, maar kan ook worden behandeld met een brandvertragende spray. Als je graag advies wilt ontvangen over de beste opties voor jouw ruimte, neem dan gerust contact met ons op via onze website www.fireguard.nl en wij zullen ons best doen om jouw ruimte zo brandveilig mogelijk te maken.