Je huis brandveilig maken met brandwerend hout

Brandwerend hout zal jou beschermen zodra er brand uitbreekt in jouw huis, werkruimte of industrie gebouw. De oplossing van de brandwerende coatings die FireGuard aanbiedt is dat het coating-proces zoals de traditionele manier is aan te brengen op ieder soort hout zonder dat het afbreuk doet aan het uiterlijk van het meubel.

Bij brand zwelt de brandvertragende coating op tot een beschermende schuimlaag, die gedeeltelijk energie verbruikt tijdens het schuimen en het hout gedeeltelijk isoleert van brand. In een interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van hout. Denk hierbij aan een houten eettafel, een houten bijzettafel, houten structuur van een bank en noem maar op. Helaas is hout ook erg vatbaar voor brand en kan hout wat niet goed is behandeld zorgen voor brand die extreem snel verspreid. Brandwerend hout gaat deze verspreiding tegen en zorgt daarnaast ook dat het hout zelf niet volledig wordt beschadigd. Brandwerend hout is namelijk gecoat met een speciale beschermingslaag. Brandwerend hout biedt voordelen zoals een aanzienlijk langzamere ontstekingstijd, minder rookproductie en geen brandende druppels.

Hoe kies je de beste brandwerende coating voor hout

FireGuard biedt actief technische ondersteuning en advies aan klanten. Wij hebben een schat aan ervaring in industriële- en privé brandvertraging voor normaal brandbare materialen en daarnaast bieden we ook speciale ondersteuning voor materialen zoals beton en staal. Wij evalueren het materiaal en stellen een brandvertragende houtbehandeling voor die specifiek past bij jouw ruimte. Het is namelijk belangrijk om bij het kiezen van een coating voor brandwerend hout rekening te houden met een aantal factoren. Je kunt niet dezelfde coating gebruiken voor binnen en buiten en daarnaast zijn sommige coatings niet geschikt om nat te worden. Om er zeker van te zijn dat je volledig veilig brandwerend hout hebt in jouw huis, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen voor het ontvangen van de beste adviezen.

Het verschil tussen brandwerend en brandvertragend

Net als brandvertragende producten, biedt brandwerend hout ook extra bescherming voor jouw bezittingen tegen brand. Bij juiste toepassing geeft brandwerende verf hetzelfde brandwerende gas af om een isolerende laag te creëren tussen het object en het vuur. Deze vorm van weerstand werkt anders dan brandvertragers in de zin dat er bij contact een fysieke coating ontstaat. Hoewel ze qua concept hetzelfde zijn, maar verschillen in directe omgang met vuur, zijn brandwerend hout en brandvertragend hout termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Om zeker van te zijn dat je het passende product aanschaft, kun je ons altijd raadplegen.