Ga beschadiging aan jouw constructie tegen door brandwerend verf voor staal

Brandwerend verf op staal vormt een dunne toplaag die vervorming en beschadiging van het stalen oppervlak voorkomt zodat het in aanraking komt met vuur. De geverfde coating zwelt op onder invloed van hoge temperaturen en het zet vele malen uit en verandert in een betrouwbare thermische barrière. Bovendien is brandwerend verf op staal een winstgevende optie, waardoor geld kan worden bespaard op de aanschaf van hittebestendige platen en het gebruik van gespecialiseerde pleisters. De effectiviteit van brandwerende verf voor staal is te wijten aan verschillende factoren.

De beschermende laag van brandwerend verf op staal wordt pas gevormd na warmteabsorptie en blijft een regelmatige kleurcoating. De gasvormige producten die vrijkomen bij de reactie van brandwerend verf verlagen de temperatuur van de thermische isolator. Ook zal brandwerend verf op staat voor brandbeveiliging voorkomen dat het metaal tijdens een bepaalde tijd opwarmt en een hittegolf reflecteert. De coating die op de staal wordt aangebracht blokkeert de toegang van zuurstof, waardoor het oppervlak extra wordt beschermd. Het gebruik van brandwerend verf op staal garandeert een uitstekende bescherming van het geverfde oppervlak en geeft het een aantrekkelijke uitstraling.

Hoe breng je de brandwerend verf correct aan op staal

Zodra je hebt besloten om te werkend met brandwerend verf op jouw staal, is het erg van belang om op de hoogte te zijn van hoe je deze beschermlaag correct aanbrengt. Het zou zonde zijn als je al jouw tijd en energie hebt gestoken om de materialen te coaten om er achteraf achter te komen dat deze niet voldoen aan de veiligheidnormen. Het is bij het verven van staal mogelijk om na de primer te werken met een extra topcoat. De primer is de belangrijkste laag. Deze laag zal ervoor zorgen dat zodra het staal in aanraking komt met brand, de coating zal schuimen. Deze laag moet dik worden aangebracht aan de stalen balken en deze laag mag zodra het is opgedroogd volledig gehecht zijn aan het staal. De topcoat is een optionele stap en dit kan ervoor zorgen dat jouw stalen balken een kleur krijgen die past bij het gebouw. Voordat je de brandwerend verf aanbrengt op staal, is het erg belangrijk dat het oppervlakte volledig vrij is van roest, vet, vuil, olie of andere zaken die de hechting kunnen belemmeren.

Kan je brandwerend verf ook aanbrengen op anderen materialen?

Brandwerend verf kan ook worden gebruikt om bescherming te creëren voor producten zoals beton, in welk geval de dikte die nodig is voor een gegeven brandweerstand tijd wordt berekend met betrekking tot de kritische temperatuur van het materiaal. Het voordeel van transparante brandwerend verf is dat het kan worden gebruikt op hout. Het zal de brandreactie aanzienlijk verminderen en het zal de brandclassificatie verbeteren.