Jouw huis beschermen tegen extreme schade met brandwerende coating op staal

Het zou geen verrassing zijn dat staal nog steeds het belangrijkste ontwerp-, engineering- en constructiemateriaal ter wereld is. Het wordt gebruikt in tal van aspecten van ons leven. Hoewel het tegen vuur kan worden beschermd door het te wikkelen in metselwerk, beton of gipsplaten, is het belangrijk om te onthouden dat het uiteindelijk zachter wordt bij hoge temperaturen. Deze reactie kan een absolute ramp betekenen voor de constructie van een gebouw tijdens brand. Het is daarom dat brandwerende coating op staal zo populair is geworden en steeds dichter komt tot een vereiste om een gebouw brandveilig te maken. Een brandwerende coating op staal bevat brandvertragende stoffen die zorgen dat het staal brandwerend wordt. Wanneer deze coating wordt blootgesteld aan hitte, neemt de omvang toe in volume en neem de dichtheid af. Brandwerende coatings worden regelmatig gebruikt bij passieve brandbescherming van staalconstructies en zijn gewoonlijk verfmaterialen op waterbasis, oplosmiddel-basis of epoxy-basis.

Is staal een indoor of outdoor materiaal?

Als we het hebben over staal, is het absoluut noodzakelijk om te weten aan welke omgeving de coating zal worden blootgesteld. De brandwerende coating op staal is namelijk verschillend voor indoor en outdoor. Daarnaast heeft het ook te maken onder welke omstandigheden het staal wordt blootgesteld zoals temperatuur, weer of verkeer. De volgende vragen zullen jou verder helpen met dit proces en zal je wellicht laten nadenken over externe zaken die belangrijk zijn om niet te vergeten. Wordt de coating geïsoleerd? Heb je enige verwachting van mechanische schade door machine of mens? Wat is de conditie van de bestaande coating op het staal en verwacht je spatten of morsen van andere chemicaliën in de ruimte? Als je op deze vragen een antwoord klaar hebt staan en er nog steeds niet volledig uit bent, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met ons team van FireGuard en wij zullen je helpen om laatste twijfels weg te nemen.

Het aanbrengen van brandwerende coating op staal

Brandwerende coating op staal is de meest voorkomende vorm. Dit komt door hoe wijdverbreid en goedkoop de producten zijn. Brandwerende verven en coatings zijn verkrijgbaar in verschillende gebaseerde vormen zoals water of oplosmiddel. Het aanbrengen van brandwerende coating op staal is zeer eenvoudig. Je kunt de verf aanbrengen met een kwast of spuitmachine. Typische kast applicatie is tot 400 micron per laag en met spuit 1000 micron per laag. Het is belangrijk dat de droogtijden worden aangehouden voordat de tweede of derde laag wordt aangebracht om er voor te zorgen dat de verf het staal beschermt. Tijdens het aanbrengen wordt een natte film meter gebruikt om de dikte van elke verflaag te meten.