Certificaat aanvragen of verlengen

FireGuard is gespecialiseerd in passieve brandbeveiliging. Op het gebied van passieve brandbeveiliging zijn er veel regels en wetgevingen. Voor alle vragen over deze regels en wetgevingen kunt u bij ons terecht. Ook certificeert FireGuard brandwerende voorzieningen. U kunt hier uw certificaat aanvragen of verlengen. Hieronder vindt u informatie over de certificering.

Het belang van certificeren
Als eigenaar van een gebouw bent u verplicht om jaarlijks uw brandwerende voorzieningen te controleren. Door middel van een certificaat voldoet u aan deze eis. Ook verplichten verzekeringen vaak een certificaat op alle brandwerende voorzieningen. Meestal heeft een certificaat een geldigheid van 3 jaar. Daarna moet de voorziening weer gecontroleerd worden op beschadigingen.

Hoe gaan wij te werk?
FireGuard certificeert vaak op basis van een vooraf afgegeven advies voor de applicatie van brandwerende voorzieningen. Vaak gebeurd dit voor brandwerende coating op staal, maar dit is ook mogelijk voor hout of beton. In dat advies is aangeven welke laagdikte er moeten worden toepast op bijvoorbeeld een stalen balk. Met onze Elco-meetapparatuur kunnen wij precies controleren wat de laagdikte is. Wanneer de laagdiktes overeen komen met het advies, kunnen wij een certificaat afgeven. Samen met dit certificaat leveren wij ook het meetrapport op met de laagdiktes die zijn geconstateerd.

Onafhankelijke controle
Het is ook mogelijk om ons in te huren als onafhankelijke partij. Wij kunnen 0-metingen, hechtproeven en eindmetingen uitvoeren op aanvraag. Voor meer informatie neem contact met ons op

Wetgevingen
Hieronder worden de wetgevingen opgesomd waarop wij mogelijk een certificaat op kunnen afgeven:

Staal :   NEN EN 13381-8
Hout :   NEN EN 13501-1 : classificatie B-S2, d0

Certificaat aanvragen

Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op! Heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op.

    Certificaat verlengen

    Is uw Certificaat van Controle of Certificaat van Behandeling bijna verlopen en wilt u graag het verlengen? Ook dat kan bij FireGuard. Uw huidige Certificaat, of een afbeelding daarvan ontvangen we graag als bijlage.

    Vul hieronder het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.